Субота, 04.05.2024, 01:59Вітаю Вас Гість | RSS

Державний навчальний заклад "Молочанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 211
Статистика
Головна » 2016 » Квітень » 28 » Проведення тижня присвяченого Вільяму Шекспіру
10:52
Проведення тижня присвяченого Вільяму Шекспіру

Проблема організації навчання іноземних мов на старшому етапі є актуальною і може бути вирішена по-різному. Вельми цікавим і плідним є використання зразків англомовної поезії для досягнення провідних цілей навчання, визначених концепцією модернізації української освіти, реалізації особистісно-орієнтованого підходу.
Знайомство з поетичними творами англомовних країн,  сприяє духовному збагаченню учнів, розвитку їх етичних поглядів та естетичного смаку. Вивчення англійської поезії стимулює пізнавальну активність школярів, розвиває їх мислення, знайомить їх з культурою народу, мову якого вони вивчають. Долучення до кращих зразків іншомовної поезії сприяє подоланню національного культуроцентризма і розширює кругозір учнів.
Враховуючи вищезазначене, вивчення підлітками творів Шекспіра стає особливо актуальною темою, адже ці твори допомагають їм розібратися в поняттях моральності, людяності, знайти якусь свою гармонію.
З метою розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, ерудиції учнів в галузі літератури, музики, драматургії, кінематографу;пробудження інтересу до особистості Шекспіра, його біографії та творчості;пробудження бажання вивчати його твори самостійно, з метою вчити аналізувати і упорядковувати інформацію, визвати емоційній відгук учнів на подану інформацію, інсценування и виразне читанняв  ДНЗ «Молочанський ПАЛ» з 18.04.2016 по22.04.2016було проведено «Тиждень, присвячений 450-річчю з дня смерті Вільяма Шекспіра (1564-1616)». 
Учні І – ІІІ курсів були активними учасниками та співорганізаторами всіх запланованих заходів.

Тиждень був проведений за планом:

Понеділок,18.04.16
     Відкриття предметного тижня.
     Оголошеннязавдань та плану проведення основних заходів.
     Випускстінгазет «ТворчістьВільма Шекспіра»

Вівторок,19.04.2016
     Відео урок «Literatureis GREAT»
     Вікторина «Shakespeare'sQuiz»

Середа   24.02.2016
     Позакласний захід «Таємниці великого генія» 

Четвер   25.02.2016
     Конкурс читців поезії Шекспіра
     Конкурс «Найкращій переклад сонетів Шекспіра»

П'ятниця   26.02.2016
     Перегляд Фільму «Ромео и Джульетта»
     Підведення підсумківтижня

Понеділок
Тиждень розпочався з лінійки, на якій вчитель англійської мови  Шереметьєва К.О. ознайомила учнів ліцею із планом проведення та завданнями тижня,  розповіла про  важливість  вивчення  англійської  поезії.Також бувоголошений конкурс стіннівок, присвячених творчості Шекспіра. Метою конкурсу було розвивати творчі здібності учнів,поглибити набуті знання.В ньомуприймали участь учні всіх груп І, ІІ, ІІІ курсів.
За результатами конкурсу І місце зайняв – Метлов Андрій (20-Е), 
ІІ  місце –Порохня Таня (8-КП), ІІІ місце – Шкурко Ігор (95).

Вівторок 
У вівторок, 19 квітня,  в групах першого курсу 10-КП, 21-Е, 97булипроведенівідео уроки «Literatureis GREAT». Метою цих уроків було ознайомити учнів з історією розвитку англійської літератури.Учням був запропонований перегляд анімаційного відео«Britain is Great LearnEnglish British Council Literature is Great Part 1» виробництва “English British Council Literature”. Після переглядуучні виконали завданнядо відео. Вікторина «Shakespeare'sQuiz» була проведена серед учнів ІІ курсу: 13-С, 96. Перше місце посів Телятник Максим (13-С), друге - Порохня Тетяна (8-КП), третє – Вікнянський Євген (13-С).
 
Середа
У середу, 20 квітня, був проведенийпозакласний захід «Таємниці великого генія».Метою заходу було ознайомити учнів з життям і творчістю Шекспіра,пробудити бажання вивчати його твори самостійно, вчити аналізувати і упорядковувати інформацію, визвати емоційній відгук учнів на подану інформацію, інсценування и виразне читання. Під час заходу відбулося інсценування 2 сцени 2 акту трагедії Шекспіра «Ромео та Джульетта», в якому роль Джульетти грала Куцокіньальона (група 8-КП), роль Ромео – Метлов Андрій (група 20-Е).


 


Четвер 
У четвер, 21 квітня,був проведений конкурс «ЧитцівпоезіїШекспіра» та 
конкурс «Найкращій переклад сонетівШекспіра».Завданняконкурсу було стимулювати пізнавальну активність учнів, розвивати їх мислення, ознайомити їх з культурою народу, мову якого вони вивчаютьузагальнити знання учнів з вивченого матеріалу,  розширювати лінгвістичний кругозір учнів та розвивати їх інтелектуальні здібності. За результатами конкурсу І місце зайняв Голендух Ігор (96), ІІ місце – Куцокіньальона (8-КП), ІІІ місце – Давидов Сергій (96).

  П’ятниця 
У п’ятницю, 22 квітня, відбувсяперегляд фільму «Ромео і Джульєтта» англійською мовою з англійськими субтитрами у групах 20-Е, 12-С,96, 21-Е.
Це один із способіврозширити словниковий запас і оволодіти бездоганною вимовою. 
    
Також було підведено підсумки проведеного предметного тижня з «Іноземної мови». Переможці  були нагороджені грамотами, а учасники подяками. 
 

Переглядів: 975 | Додав: molpal | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites