Субота, 18.05.2024, 11:37Вітаю Вас Гість | RSS

Державний навчальний заклад "Молочанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 211
Статистика
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Тиждень безпеки дорожнього руху
11:35
Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою підвищення поінформованості учнів про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, виховання ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя з  9  по 13 листопада в ліцеї відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху.  
Під час проведення Тижня в ліцеї приділили увагу на облаштування автодрому,  ділянок доріг дорожнього руху   в межах навчального закладу та забезпечили відновлення дорожніх знаків, розмітки.


Організатор Тижня  викладач ПДР, Риленко С.І., повідомив, що статистика ДТП по Україні  свідчить про велику кількість постраждалих в наслідок ДТП. Погодьтеся, 3700 загублених життів за рік – це занадто! 
Причинами аварій визначають:
- невиконання вимог сигналів світлофора;
- перехід вулиці в невстановлених місцях;
- недотримання правил проїзду перехрестя ;
- невиконання вимог щодо руху пішоходів по проїзній частині особливо в вечірні та нічні години.


У рамках Тижня проведено бесіду «Правила поведінки в транспорті і на автошляху», вікторину на краще знання правил дорожнього руху, конкурс малюнків «Безпечна дорога», урок «Безпека на дорозі – безпека-життя», книжкову виставку «Правила дорожнього руху». Особливо зацікавила вихованцівліцею класна година з медичною сестрою Додіною Г.В. та викладачем ПДР. Учні дізналися про основні причини скоєння дорожньо-транспортних пригод, про травми, які найчастіше отримують їх учасники, пригадали про необхідність неухильного дотримання правил дорожнього руху, повторили правила надання першої допомоги.

Вихователь гуртожитку, Пшенична І.В., провела для учнів перегляд фільму «Безпека на дорозі – безпека життя» та нагадала , що безпека руху – це не тільки комфортні та безпечні умови на автодорогах, а й взаємоповага водіїв до пішоходів та навпаки, своєчасне і якісне обслуговування транспортних засобів, вчасно перевдягнена гума на осінньо-зимовий період, одягнення одягу з світлоповертальними елементами або стрічками, для кращого сприйняття пішоходів у темну пору доби.
     Найважливішим результатом Тижня стало те, що діти ще раз закріпили правила поводження на дорогах, а це запорука збереження життя та здоров'я.ПАМ’ЯТАЙМО: “Безпека руху – це життя”!!!

 

Переглядів: 517 | Додав: molpal | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites