Субота, 18.05.2024, 12:41Вітаю Вас Гість | RSS

Державний навчальний заклад "Молочанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 211
Статистика
Головна » 2014 » Червень » 18 » Доповідь директора
09:57
Доповідь директора

13 червня 2014 року були проведені звітні збори директора про проведену роботу за 2013-2014 навчальний рік.

Були присутні члени колективу та запрошені гості, серед них голова районної ради Стольніков Леонід Федорович.

Текст доповіді надається нижче:

 

Звіт
про роботу ДНЗ «Молочанський ПАЛ» за 2013/2014 навчальний рік
                 І. Навчальний процес
      В цьому навчальному році підготовка робочих кадрів проводилась в нашому закладі по тим самим професіям, що і раніше.
     План набору виконано всього на 78% і загальна кількість на             1 вересня 2013/2014 навчального року складала 282 учня.
     Вся навчально – матеріальна база була підготовлена вчасно і якісно. Згідно з річним планом роботи на протязі року у ліцеї проводились конкурси, предметні тижні, олімпіади. Переможці направлялись на відповідні обласні заходи. На обласному конкурсі фахової майстерності з професії «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва» наш учень зайняв призове третє місце.
     З приходом на посаду нового методиста значно покращився зміст методичних заходів у нашому ліцеї, педпрацівники більш відповідально відносяться до удосконалення методичної роботи.
    На протязі навчального року зі складу учнів було відраховано три чол., з них – два по переводу в інший навчальний заклад; один – за порушення внутріліційної дисципліни.
    В навчальному році проводилось також навчання учнів понад держзамовлення, а саме: одна група (20 чол.) від Центру зайнятості і одна госпрозрахункова  група з підготовки водіїв транспортних засобів (22 чол.).
    Аналіз попереднього працевлаштування учнів виглядає наступним із загальної кількості випускників 96 чол.:
-    працевлаштовуються – 65
-    призиваються  до Збройних сил України – 10
-    направляються на навчання – 18
-    декретна відпустка – 3
    Головним завданням в начальному процесі залишається одне – покращення якості знань і навичок  нашіх випускників.
                    ІІ. Фінансово -  господарська діяльність.
    В зв’язку з недостатнім фінансуванням державою основні надходження додаткових коштів поступають від продажу сільськогосподарської продукції з навчального господарства. За рахунок цих коштів проводяться основні ремонти і утримання будівель, техніки, різноманітного обладнання.
Так в минулому році було відремонтовано дах навчального корпусу №1, де тільки ремонтні матеріали склали суму 46 тис.грн. В цьому році планується ремонт даху навчального корпусу №2, але якщо налагодиться робота Держказначейства.
    За минулий рік надходження по ліцею склали 319,7 тис.грн. в т.ч.:
-    надання послуг – 112,3 тис.грн.
-    господарська діяльність – 203,8 тис.грн.
-    оренда та ін. – 3,6 тис.грн.
    Основні витрати отриманих коштів:
-    придбання паливно-мастильних матеріалів – 43,7 тис.грн.
-    придбання запчастин – 20,0 тис.грн.
-    продукти харчування – 51,4 тис.грн.
-    заробітна плата – 63,9 тис.грн.
-    будівельні матеріали – 50,6 тис.грн.
    Збільшення фінансових надходжень може гарантувати тільки збільшення ділянки навчального господарства хоча б до 200 га., проти 125 га.
              ІІІ. Виховна і соціальна робота.
     Виховна робота з учнями вимагає більше відповідального ставлення педпрацівників до своїх обов’язків. Додаткових зусиль від керівництва ліцею вимагає наявність гуртожитку, організація харчування дітей мешкаючих у гуртожитку. В гуртожитку ліцею на протязі року проживало близько 80 учнів із них  10  дітей – сиріт. З приходом нового коменданта значно покращився моральний клімат серед дітей і працівників.
    В гуртожитку на протязі року проводилась робота по поліпшенню санітарно – побутових умов проживання учнів, а саме:
-    замінено вхідні двері;
-    обладнана кімната для прання (завдяки благодійному фонду «Менонітський центр» придбані 2 машинки автомати: пральна і для сушки);
-    обладнана кімната для сушки одягу;
-    проводиться ремонт в кімнаті особистої гігієни для дівчат;
-    проведений благоустрій території біля гуртожитку: насаджені квіти, встановлений турнік, організовано зону для відпочинку;
-    щодня контроль за дотриманням санітарно-побутових умов в гуртожитку здійснюється майстрами в/н та адміністрацією;
-    щовівторка та щочетверга медичною сестрою проводиться огляд кімнат та дітей, які проживають в гуртожитку.
     Більш ефективною була робота вихователя і практичного психолога, але випадки крадіжок учнями за межами навчального закладу свідчать про недоліки в цій роботі.
   На сьогодні в ліцеї навчається 23 дітей пільгових категорій, із них: 6 дітей-сиріт та 17 дітей, позбавлених батьківського піклування.
 І курс – 3 дітей,  ІІ курс – 17 дітей,  ІІІ курс – 3 дітей.
    Під опікою знаходяться 7 дітей, на повному державному утриманні 16 дітей. Із них неповнолітніх – 7 дітей, повнолітніх – 16 дітей.
    Всі учні пільгових категорій отримують щомісячну стипендію в розмірі 850 грн. та забезпечуються триразовим харчуванням, вартість якого складає: для дітей, які перебувають на повному державному утриманні – 45 грн. на день, для дітей, які перебувають під опікою – 17 грн. на день.
   Кожному із 23 учнів пільгових категорій виплачена щорічна матеріальна допомога в розмірі 136 грн. та 680 грн. для придбання одягу. Учні, яким виповнилося 18 років, для придбання навчальної літератури щорічно отримують по 825 грн.
    Випускникам виплачується по 680 грн. для придбання одягу та по 7306 грн. матеріальної допомоги при умові працевлаштування.
    Велике значення у вихованні молоді має зайнятість дітей у вільний від навчання час. В ліцеї існують гуртки: науково-технічної творчості, художньої самодіяльності, спортивні секції. Однак треба звернути увагу, що в цьому році вони працювали не дуже ефективно, і треба проаналізувати про причини.
   Для покращення відвідування занять, та задля матеріальної підтримки сімей учнів, ліцей забезпечував і в цьому році перевезення дітей з м. Токмак до навчального закладу за півціни.
                   ІV. Робота з педагогічними кадрами
    В ДНЗ «Молочанський ПАЛ» працює всього 41 педпрацівник, з них викладачів – 17, майстрів в/н – 19. Якісний склад викладачів виглядає так: спеціалісти – 3; спеціаліст 2 категорії – 4; спеціаліст 1 категорії – 5; спеціаліст вищої категорії – 5;  майстри виробничого навчання мають наступні тарифні розряди: 12 розряд – 1; 11 розряд – 5; 10 розряд – 7; 9 розряд – 6.
    Вакансій педпрацівників не існує. Перед початком навчального року було прийнято на роботу викладача укр. мови та літератури Козлик Л.М., методиста Панасенко Л.Б. На протязі навчального року педпрацівники не звільнялись.
    На 2013/2014 навчальний рік було заплановано проходження курсів підвищення кваліфікації з 14 предметів і пройдено курси з 13 предметів вісьмома викладачами.
    При цьому, один предмет було переплановано. Два майстри в/н пройшли курси, як «працівники ПТНЗ». Вся ця запланована робота виконана на 100 %.
    Було заплановано пройти стажування14-ти майстрів в/н. По  професіям «Слюсар з ремонту автомобілів», «Електромонтер з ремонту електроустаткування», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» стажування пройдено.
    Не виконано стажування майстрами в/н з професії «Кухар - продавець» з причини ситуації в Криму.
    На сьогодні головним є  наступне: успішне завершення навчального року, підготовка навчально - матеріальної бази, виконання плану держзамовлення.


             Директор                                                                В.А.Пащина

 

 

Переглядів: 1524 | Додав: molpal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites