Субота, 18.05.2024, 17:06Вітаю Вас Гість | RSS

Державний навчальний заклад "Молочанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 211
Статистика
Головна » 2014 » Травень » 6 » День відкритих дверей у Молочанському професійному аграрному ліцеї
11:51
День відкритих дверей у Молочанському професійному аграрному ліцеї

  Протягом багатьох років, навесні, у Молочанському професійному  аграрному ліцеї проходить  День відкритих дверей. Сьогодні багатьох молодих людей турбує питання, як знайти справу свого життя, щоб почуватися задоволеним морально і матеріально, щоб приносити найбільшу користь людям і державі. У кожного свої вимоги до майбутньої професії. 


   В Україні зростає виробництво сільськогосподарської продукції, активно удосконалюються фермерські господарства. Відповідно у багатьох роботодавців зростає зацікавленість у працівниках робочих професій: 
-Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії  «А1» «А2». Водій автотранспортних засобів категорії  «С».
-Слюсар з ремонту автомобілів. Водій автотранспортних засобів категорії  «В», «С1».
-Електромонтер з ремонту електроустаткування. Водій автотранспортних засобів категорії  «В», «С».
-Кухар. Продавець продовольчих товарів. Продавець непродовольчих товарів.


    Ще один цікавий факт:  на слідуючий навчальний рік ліцей оголошує набір випускників 11 класів за новую професією «Агент з постачання».
Навчальний заклад має більш ніж восьмидесятирічну історію. З його стін вийшло десятки тисяч високо кваліфікованих спеціалістів, які працювали і працюють у народному господарстві.

 
    Цьогоріч було людно і гамірно на подвір’ї. Приїхали випускники 9 та 11 класів шкіл міста та району (і сусідніх районів теж) із вчителями, батьками.
Організатори заходу надали можливість гостям заглянути у кожен куточок свого навчального закладу: від навчально-виробничих майстерень до їдальні та побутових приміщень.
Директор  ліцею Віктор Анатолійович Пащина у своєму виступі розповів про історію ліцею, зазначивши, що сьогодні тут навчаються за різними програмами юнаки та дівчата після закінчення 9 і 11 класів. Учбовий заклад має ліцензії на навчання  професій, які допомагають опановувати понад 40 педагогічних працівників. 


   У даний час у ліцеї навчається майже 300 учнів. Усі учні одержують стипендію в розмірі 275 грн., а ті хто відмінно навчається і беруть активну участь у громадському житті – підвищену (близько 400 грн).
Дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей надаються  соціальні пільги, а саме: безкоштовне право проживання у гуртожитку, організовано триразове теж безкоштовне харчування у їдальні ліцею.


   У навчальному закладі є велика і простора бібліотека, фонд якої становить майже  20 тис. книг.
   Та крім викладання і навчання кожний педагог чи учень мають можливість показати свої вміння та здібності в позаурочний час. В ліцеї постійно функціонує гурток художньої самодіяльності: вокально-інструментальний. Учасники гуртка у День відкритих дверей дали чудовий концерт.
У ліцеї також учні мають можливість займатися у різних спортивних секціях: волейбол, баскетбол, настільний теніс, шашки, шахи.                        
     Випускники Молочанського професійного аграрного ліцею, вступаючи у самостійне життя, не лише знають, що таке праця, а й мають одну із улюблених професій. Учні можуть продовжувати навчання, адже ліцей співпрацює з Таврійським державним агротехнологічним університетом міста Мелітополя, Василівським  та Ногайським коледжами Таврійського державного  агротехнологічного університету.
     Двері Державного навчального закладу «Молочанський професійний аграрний ліцей» завжди відкриті для всіх випускників.
     Чекаємо Вас на навчання!

 

Переглядів: 2180 | Додав: molpal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites